Julen er høysesong for stell og pynting av gravsteder. Den mørke tiden gjør det ekstra koselig med gravlykter, samtidig som frost og snø begrenser hva man kan pynte med. Granbar, mose, kongler, einer og blåbærlyng er materialer som både er dekorative og holdbare i mange måneder. Granbar kan man for eksempel stikke ned i snøen som en liten busk, eller legge flatt og pynte med kongler.

Blomsterbutikkene jobber lange dager med å ferdiggjøre kranser og dekorasjoner som skal pynte opp på kirkegården, men har man tid og lyst kan man enkelt lage dette selv. Granbar og kongler kan man finne i skogen, og legger man til litt mose og lyng blir det riktig pent.

Hos begravelsesbyrået kan man kjøpe både gravlykter og gravlys som brenner i flere døgn. I tillegg finnes det også elektriske lykter som tennes automatisk når et blir mørkt.